Osmosebewassing


Wat is osmose?

In normaal leidingwater zitten mineralen en zouten die op het oppervlak van uw ramen achterblijven wanneer het water is opgedroogd. Hierdoor ontstaan de bekende kringetjes na afloop van een regenbui. Het pure (osmose) water waarmee de telescopische glas- en gevelbewassing wordt uitgevoerd wordt verkregen door een proces waarbij leidingwater gefilterd wordt. Bij gefilterd leidingwater zijn alle bestanddelen zoals zouten, mineralen en kalk uit het water gefilterd. Wat overblijft is puur (osmose) water dat na verdamping geen vlekken achterlaat op ramen en andere oppervlakken. Simpelweg omdat er niets meer in het water aanwezig is wat vlekken kan achterlaten.

Hoe werkt osmose bewassing (telescoop-bewassing)?

Het osmosewater zit in een tank waaraan een pomp is bevestigd. Deze pompt het water via een haspel, waar ongeveer 100 meter werkslang op zit, naar een telescoopsteel. Deze telescoopsteel is voorzien van een borstel. Hiermee wordt het oppervlak schoongeborsteld. Tegelijkertijd wordt het osmosewater op het oppervlak gespoten en wordt de overige vervuiling weg gespoeld.

Vervolgens wordt het gewassen raam nat achtergelaten, in tegenstelling tot de bekende manier van traditionele glasbewassing, waarbij na het wassen de ramen worden droog getrokken met de wisser. Bij osmose water is dit niet nodig, want in het water bevindt zich geen enkele vorm van vervuiling, waardoor het raam zowel vlekvrij als streeploos opdroogt, en daarmee dus geheel schoon is.


Door de eigenschap van puur (osmose) water, een diep reinigend vermogen, worden oppervlakken diep tot in de poriën gereinigd zodat er een optimaal reinigingsresultaat ontstaat. Als het osmosewater op het oppervlak wordt gespoten gaat het een verbinding aan met het aanwezige vuil. Het osmosewater trekt als het ware het vuil van het oppervlak af, zelfs tot uit de poriën van het glas. Bewassing met osmosewater is dus per definitie schoner en dieper dan de traditionele bewassing.

Osmose glas- en gevelbewassing is een professionele manier om glas, aluminium, kunststof en beplating te reinigen. Deze manier van reinigen is perfect inzetbaar op glas, kozijnen, gevelbeplating, gevelreclame en zonweringen/zonnecellen.


Voordelen osmosebewassing

Schoner! Optimale schone en diepe reiniging doordat zelfs tot in de poriën van het oppervlak wordt gewassen. Werkt streep- en vlekloos zonder raamwissen, ook bij zonnig weer.

Milieuvriendelijk! Tevens is het aspect milieu voor ons belangrijk. Osmose is een 100% milieuvriendelijke behandeling. Er wordt enkel gewerkt met biologisch afbreekbare producten.

Veiligheid! De werkzaamheden worden volledig uitgevoerd conform de voorschriften van de Arbo-wet en het ladderbesluit.


Bijkomende voordelen! Osmosebewassing heeft een direct positief effect op het onderhoud van uw woning/gebouw. Uw kozijnen en beplating blijven onbeschadigd en gaan jaren langer mee. Bij regelmatige bewassing kan er ook geen verwering plaatsvinden.

Efficiënter! Met osmosebewassing kan tot op 15 meter hoogte gewassen worden. Op iedere plek bereikbaar.

Multi inzetbaar! Osmosebewassing is perfect inzetbaar voor zowel glas, gevelreclame, gevelbeplating, damwandreiniging, zonnemodules etc.

Langer resultaat! De behandelde oppervlakten blijven langer schoon omdat osmosewater geen residu achterlaat.

Geldbesparend! De wetgeving stelt momenteel strenge eisen aan glasbewassing op hoogte waardoor de kostprijs aanzienlijk is gestegen. Osmosebewassing op hoogte is een goedkoper alternatief doordat hoogwerkers niet altijd hoeven worden ingezet